Overzicht april 2024

Wisselvalligheid en Lentekriebels

April, de maand van grillige weerspatronen en langverwachte lentekriebels, heeft Tielt dit jaar niet teleurgesteld. MeteoTielt - WeerstationTielt brengt je het maandoverzicht van april, waarin we een mix van temperaturen, neerslag en wind hebben ervaren, samen met een blik op de luchtkwaliteit van de regio.

Temperatuur: 

De gemiddelde temperatuur voor april 2024 bedroeg 11,2 graden Celsius, met een maximum van 24,5 graden en een minimum van 0,7 graden Celsius. Deze maand bracht een verscheidenheid aan temperaturen met zich mee, van warme lentedagen tot koele nachten die nog een vleugje winter in zich hadden.

Neerslag: 

April staat bekend om zijn wispelturige regenbuien, en dit jaar was geen uitzondering. In totaal registreerden we 88,66 mm neerslag, verspreid over 21 dagen van de 30. Deze neerslag heeft de natuur in Tielt weer laten bloeien en groeien na de droge wintermaanden.

Wind: 

De wind speelde ook een rol in het weerbeeld van april, met een maximale windsnelheid van 57,9 km/u, vergezeld van rukwinden tot 59,5 km/u. De gemiddelde windsnelheid bedroeg 8,3 km/u gedurende de maand. Deze winderige dagen brachten soms een extra frisse noot mee, maar voegden ook dynamiek toe aan het weerlandschap.

Zonneschijn: 

Gedurende april was de zon gul met haar stralen, met een totaal van 246,3 uur aan zonneschijn. Deze heldere momenten boden de perfecte gelegenheid om te genieten van de ontluikende natuur en buitenactiviteiten.

Luchtkwaliteit: 

Wat de luchtkwaliteit betreft, april bracht over het algemeen goede omstandigheden met zich mee voor Tielt. Dankzij de wisselende weerspatronen en regenval werden luchtverontreinigingen effectief afgevoerd, wat resulteerde in schone en frisse lucht om in te ademen.

Conclusie: April in Tielt was een maand van contrasten, met variabele temperaturen, regenachtige dagen, winderige perioden en zonnige intermezzo's.

Aanmelden om een reactie achter te laten