Overzicht februari 2024

Een Wisselvallige Maand

Februari 2024 bracht een wervelwind aan weersomstandigheden naar onze regio. Van onstuimige winden tot overvloedige regenval, het was een maand van extremen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste meteorologische gebeurtenissen die de afgelopen 29 dagen hebben gekenmerkt.

Regenval

Februari bracht een aanzienlijke hoeveelheid neerslag met zich mee, met in totaal 118,6 mm verspreid over 21 dagen van de maand. Deze voortdurende regenbuien hebben ongetwijfeld invloed gehad op verschillende aspecten van het dagelijks leven, van landbouw tot stadsverkeer.


Temperatuur

De gemiddelde temperatuur voor februari bedroeg 8,6 graden Celsius. Hoewel dit in lijn is met de gebruikelijke winterse temperaturen, werden we getrakteerd op enkele verrassend warme dagen. De maximumtemperatuur piekte op 16,3 graden Celsius, terwijl het kwik op koude nachten daalde tot een minimum van 2,9 graden Celsius.


Winderig Weer

De wind was een prominente speler in het weerlandschap van februari. Met een gemiddelde windsnelheid van 69,2 km/u en rukwinden die oplopen tot 83,7 km/u, werden we herinnerd aan de kracht van Moeder Natuur. De gemiddelde windsnelheid voor de maand bedroeg 8,9 km/u.

Zonuren in Tielt 

Ondanks de wisselvallige omstandigheden slaagde de zon erin door te breken, met een totaal van 76,8 uur aan zonneschijn gedurende de maand. Deze momenten van helder weer boden welkome verlichting te midden van sombere dagen.


Luchtkwaliteit 

MeteoTielt - Weerstation Tielt houdt nauwlettend de luchtkwaliteit in Tielt in de gaten. Door het gebruik van geavanceerde meetinstrumenten en technologieën, is het mogelijk om de luchtkwaliteit in real-time te registreren en te monitoren.


Februari 2024 was een maand van contrasten, waarin we werden herinnerd aan de diversiteit en kracht van het weer. Terwijl we ons voorbereiden op de komst van de lente, kijken we uit naar wat de volgende maand meteorologisch te bieden heeft. Blijf op de hoogte van MeteoTielt voor het laatste nieuws en updates over het weer in onze regio.

Overzicht weerstation Tielt

  • Maximum temperatuur: 16,3 graden
  • Minimum Temperatuur: 2,9 graden
  • Neerslag: 118,09 mm
  • Windsnelheid: 69,2 km/h, met rukwinden tot 83,7 km/h

Bijzondere dagen in Tielt

  • Aantal tropische dagen (30 °C of meer) deze maand: 0 dagen
  • Aantal zomerse dagen (25 °C of meer) deze maand: 0 dagen
  • Aantal warme dagen (20 °C of meer) deze maand: 0 dagen
  • Aantal vorstdagen (minimum onder 0 °C) deze maand: 0 dagen
  • Aantal ijsdagen (maximum onder 0 °C) deze maand: 0 dagen
  • Aantal neerslagdagen deze maand: 21 dagen


Aanmelden om een reactie achter te laten